Een nieuw jaar

Hallo!

Een nieuw jaar voor jou, het 6de professionele jaar voor mij, en laat dat nu eens datgene zijn waar ik als diëtiste heel trots op ben.

Bij de start van dit 6de jaar, hoort een nieuwe website. Eentje met aandacht voor verbeteringen en wat leuke extra’s, waaronder deze blog. Vanaf vandaag, 2 januari, kan je mij hier – op deze blogpagina – het hele jaar terugvinden. Nuttige weetjes, reacties op voedings-en gezondheidsgerelateerde artikelen uit de media, heerlijke recepten en praktische tips. Houd deze pagina dus op geregelde basis in de gaten.

Met dit eerste bericht wil ik vooral iedereen bedanken die op de een of andere manier heeft bijgedragen tot wie ik vandaag, als zelfstandig diëtiste, ben geworden. De steun van mijn lieve man, mijn positieve dochter, mijn ongelofelijke papa, mijn zorgende mama, mijn inspirerende broer en creatieve zus, mijn familie en vrienden, de professionele duwtjes in de rug, de energie die al mijn klanten mij teruggeven. En dat elke dag opnieuw. Dat is waarom ik nog steeds met evenveel passie aan mijn werkdagen begin.

Voeding en gezondheid, het is voor mij een van de belangrijkste parameters in ons leven.

Als ik er een woord moet uitpikken dat me is bijgebleven uit 2017, dan is dat ZELFZORG. Ook in 2018  wil ik zelfzorg voorop stellen, zowel in de praktijk als op privé vlak. Want zeg nu zelf, als er iemand is die de zorg voor zijn eigen lichaam in handen heeft, dan is het toch wijzelf.

Mijn nieuwjaarswens is duidelijk: wens elkaar geen gezond 2018, maar zeg het tegen jezelf, wees eens egoïstisch en zorg dat 2018 voor jou een gelukkig en gezond jaar mag worden. Maak werk van die gezonde balans op werk en privévlak, steek energie in jezelf en in dingen waar je zelf beter van wordt. Ik begrijp als geen ander dat het soms moeilijk is om je hoofd boven water te houden, tijdens drukke werkdagen, in een druk gezin, maar weet dat er altijd een oplossing is. En voel je jezelf eens wat minder goed, zoek dan  naar een oplossing, met de juiste ondersteuning. Want iedereen verdient het om gelukkig te zijn, en om zich goed te voelen in het leven.

Ik ben ervan overtuigd dat we het in 2018 dan allemaal  nog een stukje beter gaan doen.

Liefs

Diëtiste H.