En wat doe jij op zondag?

 

 

Een heel fijne zondagavond gewenst!

Intussen zijn we het voorjaar al even ingedoken, en overleefden we ook bijna die lange, ‘zure’ winter!  Tijd om alle goeie voornemens, ook nog in de maand maart te blijven waarmaken.

Zoals je al reeds kon lezen, is het de bedoeling dat ik op mijn blog jullie naast feiten en persoonlijke meningen ook toelaat in mijn persoonlijk leven. Want vaak wordt gedacht dat het gemakkelijk is om als voedingsdeskundige gezond te doen, maar ook ik moet me organiseren om een blijvend gezonde levensstijl aan te houden. En jawel, alles begint voor mij op zondag. Een dag waarop we elk op onze eigen manier mogen ontspannen en uitrusten. En voor mij betekent dat organisatie in de keuken en voorbereiding voor een drukke werkweek.

Daar het niet tot bij mijn mogelijkheden behoort om ‘s avonds uitgebreid te koken (ik durf het soms zelf gemakzucht noemen), zorg ik er voor dat ik op zondag altijd enkele verse groenten klaarmaak, die ik in de week makkelijk kan opwarmen in de microgolf. En vandaag was dat gekookte bloemkool, afgekruid met de nieuwe bouillonpoeder van het merk Maggi! Een heerlijke smaakmaker met minder zout. En als tweede groente koos ik dit keer voor gestoofde groene paprika (4 stuks, jawel groenten eet je nooit genoeg). De paprika kruid ik altijd met zwarte peper en wat Herbamare kruiden. Alles gaat na de bereiding in microgolfbestendige kommen in de koelkast.

 

Naast de bloemkool en de paprika zorg ik op zondag ook altijd voor verse groentesoep. Soep drink ik heel vaak tussendoor of  bij de lunchmaaltijd als er geen rauwe groenten meer in mijn koelkast zijn. (Soep geeft me verzadiging zonder overdreven calorie-inname.

Dus als jij dit leest, denk volgende zondag zeker eens over wat jij in de keuken kan klaarmaken om je te helpen tijdens de drukke werkweek. Want weet goed,  het volhouden van een gezonde levensstijl begint met goeie organisatie. En geloof me, het is gemakkelijker dan je denkt!

Volgende week start  de week van de diëtiste  op maandag 19 maart. En ik kan je nu al vertellen dat het een leuke week wordt, vol geschenkjes en acties voor iedereen die het voor zichzelf iets bewuster wil aanpakken! Welkom!

 

Liefs.

Diëtiste H.