Mijn zondag – vaderdag

 

 

Goeieavond op deze prachtige zondagavond,

Waarbij de een de avond afsluit in de zetel, begint bij mij de passie voor een nieuwe werkweek alweer op te borrelen. Hier zit ik buiten, op ons terrasje, mijn agenda te organiseren voor wat in deze nieuwe week zal komen. De afgelopen week was emotioneel heel zwaar, de verhalen in de praktijk en vooral het verdriet en de warmte van de klanten.  Ik zou Hannah niet zijn als ik je zeg dat dat mij onberoerd laat. En net door die mensen wil ik er volgende week met dezelfde positieve energie terug tegen aan gaan, ook al is het soms moeilijk, mensen verdienen ALTIJD de gezonde energie van een gezonde diëtiste.

In januari haalde ik met de start van deze blogpagina aan dat ik jullie ook graag eens iets uit mijn persoonlijke leven vertel. Waar de afstand in de praktijk soms groot is, is dat het zeker niet op deze blog. Ik vind het heel belangrijk met jullie mijn persoonlijke ervaringen te delen omtrent voeding en gezondheid.

Zoals ik deze namiddag al op mijn Facebookbericht aanhaalde, moet ook ik soms eens op de pauze knop drukken. Hoe groot de ‘goesting’ voor dit werk ook is, soms ontbreekt het mij aan energie om naast de vele klantjes me ook nog te focussen op de randinformatie op social media en deze blog. En dat heeft niets te maken met het feit dat ik mijn job (ik noem het liever mijn passie) niet graag meer doe, maar wel dat het vinden van die gezonde balans ook heel belangrijk is voor mij. En ook uitrusten & niet werken hoort daarbij. Dus dat probeer ik sinds dit voorjaar vaker te doen.

En toch is het voor velen moeilijk om af en toe eens minder na te denken, minder te piekeren. Als er iets is dat kan helpen, is het bewegen en gezond leven. Dat moet je eerst uitproberen vooraleer je me  zal geloven. Neem vooral de tijd om dingen te doen puur voor jezelf,  en niet altijd voor je werk of je gezin. Egoïstisch zijn, daar is van tijd tot tijd zeker niets mis mee.

De grootste uitdaging in mijn leven, is naast het geven van positieve energie in de praktijk en in mijn familie – en vriendenkring, om ook soms eens energie te vragen.  Als je een gever bent, is het moeilijk om aan andere mensen energie te vragen. En toch is dat voor mij ook heel belangrijk, de liefde en de steun van vrienden en familie. Dit voorjaar verloor ik zelf even mijn gezonde werkbalans, ik kreeg het ene  na het andere kwaaltje. Fysieke kwaaltjes zonder oorzaak. Maar omdat ik alert ben voor vele signalen, grijp ook ik sneller in dan voorheen. Ook ik moet aan mezelf werken, iedere dag opnieuw. Denk dus maar niet dat superman of superwoman bestaat ;)!

Mijn zondag was deugddoend (van zondagen krijg ik energie!) . Wat stond er op mijn programma?

Ook ik ben een trotse jongste dochter van een ongelofelijke vader. Eéntje die mij alles heeft geleerd, die mij de drive heeft gegeven om aan mijn zelfstandig beroep te werken. Dus natuurlijk heb ik vandaag ook bij hem getoast op zijn papa zijn, want vaderdag die is voor mijn papa. Iedereen die me goed kent, weet dat mijn papa een specialeke is.

Op zondag probeer ik zoals aangehaald in mijn vorige blog altijd een hoop groenten klaar te maken voor de nieuwe werkweek. Dit keer staat rauwkost centraal, omwille van het warme weer en het zalige seizoen.  De vezels uit de gesneden witlofstronken, tomaten en gewassen sla staan op dit moment centraal in mijn voeding en helpen mij om mijn maaltijden zo evenwichtig mogelijk te houden in de werkdrukte.

In de keuken maakte ik vandaag ook een lekker dessertje klaar. Na het sporten (zie verder) heb ik vaak een opkikkertje nodig. Op sommige post-sportmomenten helpt enkel fruit me niet, dus combineer ik dat met een goeie eiwitbron met name een platte kaas of een Griekse yoghurt (0% vetvarianten!).  Op deze manier help ik mijn spieren goed te herstellen en mijn lichaam meer te verzadigen in de namiddag.

Welke gemakkelijke ingrediënten in dit zalige dessertje?

Voor 1 persoon: 3 eetlepels platte kaas 0% (ik heb het huismerk van Delhaize gebruikt) + 1 grof verkruimeld speculooskoekje + 6 aardbeien in stukjes + 1 eetlepel zoetstof (indien gewenst).

De crunchy toets van het speculooskoekje maakt dit geheel net nog iets lekkerder! Smakelijk!

Deze middag koos ik zoals altijd voor mijn momentje van sport. De crosstrainer en grondoefeningen behoren intussen tot mijn zondags momentje me-time. Geen zotte toeren, wel mijn hoofd leegmaken en me concentreren op mijn beweging. Maak je er thuis niet druk is als je niet dagelijks kan sporten, probeer consequent te zijn in je sportplanning en je aan een haalbare frequente te houden. Leg de lat niet te hoog, maar maak hem haalbaar.

Ook mijn prachtige gezin mocht vandaag niet ontbreken, de fietstocht met man en dochterlief deed onze geest en onze beentjes meer dan goed! Een klein momentje samen, maar voor mij heel veel betekenis!

Aan iedereen een prachtige nieuwe week gewenst, ik weet het, het zijn de laatste loodjes voor het verlof. Werk aan die laatste kilo’s, aan die positieve mindset elke dag opnieuw! Blijf aan jou persoonlijke doelstellingen werken en blijf vooral in jezelf geloven.

Ik geloof alvast in jou!

 

Liefs

Diëtiste H.